Известие

Collapse
No announcement yet.

къде се намира температурният датчик?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• къде се намира температурният датчик?

Кой датчик за темперетурата комуникира с компа
    и къде се намира.Един и същ ли е с този на термометъра?
    И има ли това животно автоматичен смукач?
    156 1.8 тс .Какво освен сондата и дебитомера отговаря
    за сместа.Термостат сменен.Грешки няма.Обороти
    стабилни.На светофара куц кон

Първоначално публикувано от fastedy Покажи съобщение
    Кой датчик за темперетурата комуникира с компа
    и къде се намира.Един и същ ли е с този на термометъра?
    И има ли това животно автоматичен смукач?
    156 1.8 тс .Какво освен сондата и дебитомера отговаря
    за сместа.Термостат сменен.Грешки няма.Обороти
    стабилни.На светофара куц кон
    При различните модификации температурните датчици могат да бъдат 2 (един на термостата и един на блока) или 1 (на термостата). В случай, че си с два мисля, че този на блока беше за компютъра, а този на термостата за уреда в таблото, но не съм баш сигурен. Най-добре пробвай с откачане на буксата на този на термостата. Трябва уреда на таблото да спре да показва. Ако не, значи е обратото

Малко инфо по въпроса ти за горивната смес:

Температурен сензор на охладителната течност - служи за определяне на температурното състояние на двигателя и изменяне характеристиката на подаване на гориво.

Температурен сензор за входящия въздух и разходомер на въздух (дебитомер) - по неговото показание се определя плътността на постъпващия въздух и се пресмята истиснкото количество на всмукания въздух. Сформира се сигнал за корекция на подаваното гориво и ъгъла на запалване.

Кислороден сензор (ламбда сензор) - В зависимост от неговото показание се регулира съотношението въздух/гориво за постигане на оптимално горене.

При изправни всички 3 от сензорите възможни проблеми могат да са налични в налягането на горивото или пропуски в запалването. И на края, но не на последно място е и лошо газоразпределение.
    Last edited by oem; d.m.y г., 15:36.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Датчика се намира отстрани на термостата и е различен от този за външната температура,който е отдолу на дясното огледало.А дали подава той сигнал към компа трябва да погледна по схемите,защото до сега не съм се интересувал от това.Така нареченият автоматичен смукач е комбинация от сигналите на дебитомера и ламбдата,като от тях компа взема имформация за да ти регулира горивната смес.
      Колегата е бил по-бърз и добре го е обяснил.
      Last edited by myato; d.m.y г., 15:30.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
        Датчика се намира отстрани на термостата и е различен от този за външната температура,който е отдолу на дясното огледало.А дали подава той сигнал към компа трябва да погледна по схемите,защото до сега не съм се интересувал от това.Така нареченият автоматичен смукач е комбинация от сигналите на дебитомера и ламбдата,като от тях компа взема имформация за да ти регулира горивната смес.
        Колега. Заблуждаваш човека.

"автоматичния смукач" няма общо с дебитомера и най-малко пък с ламбдата, защото тя сработва едва няколко минути след запалване на двигателя.

"смукача" както го наричате предствлява моторчето ви за празен ход. Когато двигателя е студен температурния сензор показва ниска температура и по зададени параметри компютъра подава напрежение към мторчето и то отваря дроселовата клапа до толкова, че да двигне оборотите на мотора докато температурата не достигне определени граници също зададени в горивната схема на компютъра.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          имам в предвид когато темометъра на таблото
          показва 90 градуса на компа това известо ли му е
          или черпи информация от друго място?

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            Колега. Заблуждаваш човека.

"автоматичния смукач" няма общо с дебитомера и най-малко пък с ламбдата, защото тя сработва едва няколко минути след запалване на двигателя.

"смукача" както го наричате предствлява моторчето ви за празен ход. Когато двигателя е студен температурния сензор показва ниска температура и по зададени параметри компютъра подава напрежение към мторчето и то отваря дроселовата клапа до толкова, че да двигне оборотите на мотора докато температурата не достигне определени граници също зададени в горивната схема на компютъра.
            е къде е този сензор?

Comment

имам в предвид когато темометъра на таблото
              показва 90 градуса на компа това известо ли му е
              или черпи информация от друго място?
              Значи колега аз ти казах отначало. Две еднакви коли като твоята могат да имат 1 датчик и за компютъра и за таблото, може и да са два отделни. В единия случай когато е един той седи на термостата и буксата му е с 3 крачета. Когато са 2 единия е на същото място на термостата, а другия е завит на блока точно зад термостата и те са с по 2 крачета.

Най-леснш ще разбереш дали компютъра получава вярна информация като отидеш на диагностика. С инфрачервен термометър се мери температурата на двигателя когато е студен и се сравнява с показанията на компютъра. Пали се колата и се наблюдават термометъра и компютъра. Ако през цялото време на показване на температурата двете стойности не с еотклонят датчика е в перфектно състояние
              Last edited by oem; d.m.y г., 15:45.

Comment

Значи колега аз ти казах отначало. Две еднакви коли като твоята могат да имат 1 датчик и за компютъра и за таблото, може и да са два отделни. В единия случай когато е един той седи на термостата и буксата му е с 3 крачета. Когато са 2 единия е на същото място на термостата, а другия е завит на блока точно зад термостата и те са с по 2 крачета.
                аха моят е с два.Някакви съвети за смяната и
                евентуални цени.

Comment

аха моят е с два.Някакви съвети за смяната и
                  евентуални цени.
                  Те са по 12 лева. Дали ще дадеш тези пари за диагностика или ще смениш сензорите щом се съмняваш в тях... мисля ти решаваш.

Comment

Най-леснш ще разбереш дали компютъра получава вярна информация като отидеш на диагностика. С инфрачервен термометър се мери температурата на двигателя когато е студен и се сравнява с показанията на компютъра. Пали се колата и се наблюдават термометъра и компютъра. Ако през цялото време на показване на температурата двете стойности не с еотклонят датчика е в перфектно състояние
                    да бе ама тия диагностици все трябва да им обясняваш.
                    аз им казвам колата не въви а те ме убеждават в обратното. Не може да не върви.

Comment

да бе ама тия диагностици все трябва да им обясняваш.
                      аз им казвам колата не въви а те ме убеждават в обратното. Не може да не върви.
                      A ти как разбра, че не върви? Кога го установи това?

Comment

Извинявам се,ако съм бил разбран грешно,но исках да кажа,че такова нещо реално не съществува,а е функция на компа.И да той управлява и дросела,което също има отношение към образуването на сместта.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

къф смукач на кола с инжекцион?
                          па автоматичен та ептен
                          какъв датчик за външна температура в огледалото?
                          абе вие изобщо

поредната тема достойна за фън
                          стегнете се малко бе колеги

и кво е тва темперЕтура??
                          че не го знам
                          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                            па автоматичен та ептен
                            абе вие изобщо

че не го знам
                            Ами трий
                            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                              па автоматичен та ептен
                              абе вие изобщо

че не го знам
                              Мммдаааааааааа

Comment

Working...
                              X